MEAT THE CHAMPION
  • Home
  • Home
  • Onze visie
  • Notre vision
  • Producten B2C
  • Produits B2C
  • Producten B2B
  • Produits B2B
  • In de pers
  • Dans la presse
  • Contact
  • Home
  • Home
  • Onze visie
  • Notre vision
  • Producten B2C
  • Produits B2C
  • Producten B2B
  • Produits B2B
  • In de pers
  • Dans la presse
  • Contact

Onze Visie

Er is iets niets mis met vlees, integendeel vlees kan perfect passen in een gezond voedingspatroon. We mogen er alleen niet mee overdrijven.  'Carniminderen' hoeft niet moeilijk te zijn, het moet ook kunnen door leuke en lekkere dagelijkse gewoonten te behouden.  We denken hierbij aan de eenvoudige lekkere dingen zoals: zelf gebakken verse chipolata met rode kool, een verse hamburger met appelmoes, merguez worstjes op de barbecue, ... 
De eenvoudigste manier om in deze klassiekers de authentieke vleessmaak te behouden, is het vlees er in te laten!
Door dit te doen blijven ook de essentiële voedingsstoffen van vlees op een natuurlijke wijze in het gerecht.  

Paddenstoelen, en vooral oesterzwammen, blijken de ideale grondstof om vleesproducten toe te verrijken.  Ze hebben een vleesachtige structuur en geen overheersende smaak en worden geteeld in de Benelux.
Onze "hybride" producten bestaan voor de helft uit gewoon gehakt en voor de helft uit paddenstoelen.

Over oesterzwammen

Oesterzwammen hebben een hoogwaardig nutritioneel profiel omdat ze ondermeer veel vezels bevatten en weinig vet.
Ze worden geteeld op tarwestro, een reststroom van de graanindustrie en verbruiken bij de kweek weinig water.
​In vergelijking met vlees is de CO2-footprint kleiner.
Picture
Picture